Etang du Ris

Karpervissen op Etang du Ris

“Je favoriete vis stek boek je eenvoudig online
via pagina online boeken selecteer je één van de vier meren
en kies je één van de mogelijkheden.”

Etang du Ris ligt in het prachtige domein de Saint Augustin. Wij openden de deuren eind maart 2018. Het complex is in totaal 1.000 hectare en telt  8 meren. Twee van deze meren zullen in eerste instantie open zijn voor het vissen op karper. Een volledig afgesloten en beschermd natuurgebied waarvan de schoonheid je zal verbazen. Het heeft een goed visbestand met top vissen tussen 25 kg tot 30 kg. Het originele bestand wordt uitgebreid met nog ongeveer 200 vissen. In het najaar van 2018 zijn nog 100 vissen tussen de 7 en 9 kg uitgezet, en 21 vissen tussen de 12.5 en 19 kg. Ook is er nog een uitzetting geweest in december 2018 van 6 vissen tussen de 21 en 23 kg! en nog een aantal koi’s en graskarpers. En in Januari 2019 nogmaals 15 vissen tussen de 9 en 15 kg, en 7 vissen tussen de 16 en 21 kg, waaronder 2 van 20 kg plus. Dit visbestand maakt etang de Ris een water waar u behoorlijk wat actie kunt verwachten, als u logisch nadenkt over u visserij. Etang du Ris is geen water als u enkel voor de grote vis gaat. Wilt u deze hier vangen, dan dient u uw tactiek hierop af te stemmen. Houd er rekening mee dat er vooral in de zomer maanden wier kan staan, en dat er dwerg-meerval aanwezig kan zijn. Al is deze door een drooglegging in het najaar van 2018 voor een groot deel uitgeroeid. Door de Graskarper die aanwezig is zal u niet al teveel hinder van de wiergroei moeten ervaren.  Er is op het domein nog nooit eerder op karper gevist!

De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel, en wiergroei is er nauwelijks. De dieptes variëren van 60 centimeter tot 3.2 meter, en Etang de Ris is ongeveer 7 hectare groot. De stekken worden nog aangelegd maar die zullen voor de opening in maart 2018 prima in orde zijn. Ook beschikt het water over een klein eilandje.  Op het terras heeft u een prachtig uitzicht over het water. De cottage heeft 2 slaapkamers met 2 persoons bedden. Met wifi, douche, toilet en keuken! Er is ook nog een sofa en matras aanwezig voor een 2 extra slaapplaatsen. De Cottage bied ruimte voor 6 personen. Het is toegestaan om vanuit de cottage te vissen, of gewoon vanuit de Bivvy. De cottage is te boeken voor maximaal 2 vissers en 4  niet- vissers. Eventueel is dit uit te breiden naar 6 niet-vissers. Wanneer de 2 vissers in een bivvy overnachtten. De kosten van de 2 extra niet-vissers komen er dan wel bij.  Naast stek 1 en 2 is een simpele schuur, waar genoeg stroomvoorzieningen zijn om uw accu’s te kunnen opladen, en er is een vriezer en koelkast aanwezig.

Kenmerken Etang du Ris

Etang du Ris is geschikt voor maximaal 7 vissers.

Stek 1 is enkel voor 2 vissers te boeken in combinatie met de cottage. Stek 2 is voor 1 vissers te boeken. Stek 3 is een dubbele stek, en is te  boeken voor 2 vissers.  Stek 4 is ook een dubbele stek, en is te boeken voor 2 vissers. Stek 4 heeft de mogelijkheid om tegen een eiland te vissen.

Op de kaart ziet u dat voor stek 3 en 4 een klein eiland zit waar u eventueel tegenaan kunt vissen.

Afstand

  • 755 km vanaf Utrecht
  • 600 km vanaf Brussel

…Terug naar overzicht meren