Nautica I

Nautica I is een mooi water van 7 hectare in een rustige, natuurlijke omgeving. Het ligt in het midden van Frankrijk op 740 km afstand van Utrecht en 595 km vanaf Brussel, het mooie visbestand maakt de extra kilometers meer dan waard.

Nautica I heeft een uitstekend visbestand van ongeveer 200 vissen, met als record van een spiegelkarper van 28,1 kg. Ook is onlangs een schubkarper gevangen van zo’n 22 kg. Ongeveer drie kwart heeft een gewicht tussen de 10 en 20 kg. Er zijn zo’n 20 karpers met een gewicht tussen de 20 en 30 kg, waaronder 2 van 27 kg en het record van 28,1 kg. In het water zwemmen 8 koikarpers en 8 graskarpers, deze graskarpers hebben een gewicht tot 20 kg. Ook zitten er een aantal mooie two-tones en beschubde spiegels. Er is in dit meer geen dwergmeerval en steur aanwezig.
Een water met voldoende uitdaging voor de gevorderde karpervisser, maar ook voor de beginnende vissers is hier zeker karper te vangen. Verdeeld over twee zijden van het water liggen negen enkele stekken.
Het meer ligt in het Franse platteland, ongeveer 15 km van het plaatsje Meillant. Vanwege de rust is het een ideale plek om bijvoorbeeld een niet vissende partner mee te nemen.

Het meer

Nautica I is aangelegd begin 1900 en in 2012 gekocht door de huidige eigenaar Guillaume Rousselet. In datzelfde jaar is het meer geheel leeg geweest en zijn er verschillende obstakels verwijderd. Het meer is ongeveer 7 hectare groot en bevat genoeg natuurlijk voedsel zoals kreeftjes, mosselen en larven. In de zomer zijn er kreeftjes actief, maar plastic om het haakaas is hiervoor een goede oplossing. Doordat de bodem geleidelijk afloopt is het gebruik van een waadpak aan te raden. De bodem van het meer bestaat voornamelijk uit zand, met een harde onderlaag. Er zijn enkele hardere plekken bestaande uit gravel. Nautica heeft een uitstekend visbestand en er is in het meer geen dwergmeerval en steur aanwezig en de wiergroei is minimaal. De windrichting is meestal zuidwest, vanaf stek 6 richting stek 1. De stekken zijn zo verdeeld dat er per stek optimale mogelijkheden zijn om een goed resultaat neer te zetten.

De stekken

Stek 1
De eerste 30 meter is de bodem hard bestaande uit gravel. De kant loopt langzaam af tot een diepte van 3 meter. Er zijn verschillende hotspots te vinden voor de bomen aan de overkant. In verband met oude boomstronken die obstakels vormen raden wij af om strak tegen de overkant te vissen, dit om vast zwemmen te voor komen. Deze stek is eventueel te boeken in combinatie met het chalet, het is echter niet toegestaan vanuit het chalet te vissen.

Stek 2
De bodem loopt hier geleidelijk af naar een diepte tot 2,5 meter voor de overkant. Stek 2 is zeer goed te combineren met stek 1, beide stekken bieden genoeg ruimte voor twee vissers. Doordat er vrijwel geen begroeiing tussen deze stekken staat, geeft deze combinatie erg veel ruimte.

Stek 3
Ook op deze stek loopt de bodem geleidelijk af naar een diepte van 2,5 meter, met het diepste punt voor de overkant.  Stek 3 is een ruime stek en daardoor geschikt voor twee vissers, ook is deze stek prima te combineren met stek 4.

Stek 4
Op deze stek is de bodem erg vlak en loopt geleidelijk af tot een diepte van 1,8 meter. Er is een harde plaat bestaande uit gravel op ongeveer 35 meter vanaf de eigen kant. De stekken 4 en 5 worden gescheiden door begroeiing in de vorm van struiken.

Stek 5 en 6
Ook bij deze twee stekken is de bodem erg vlak en loopt geleidelijk af naar een diepte van 1,4 meter. Er zijn veel harde plekken die afgewisseld worden met zachtere plekken. Stek 6 is voorzien van een vlonder 6×4 meter. Tussen de stekken 6 en 7 staan enkele meters riet.

Stek 7
De bodem op deze stek is redelijk vlak en loopt geleidelijk af tot een diepte van 1,8 meter. Op 70 meter vanaf de eigen kant ligt een harde plaat. Ook stek 7 is voorzien van een vlonder van 6×4 meter.

Stek 8 en 9
Deze twee stekken hebben ook een redelijk vlakke boden die geleidelijk afloopt tot een diepte van 1,9 meter. Het is toegestaan om de kant met bomen te bevissen, maar in verband met de obstakels raden wij aan om op enige afstand vanaf de kant te blijven, dit om vast zwemmen te voorkomen. Ook deze twee stekken zijn goed te combineren, de stekken liggen dicht bij elkaar en zijn enkel gescheiden door wat struiken.

Chalet

Het chalet is zeer eenvoudig maar schoon en er is gelegenheid om te koken. Er is in het chalet licht en elektriciteit aanwezig om telefoons en camera’s op te laden. Kijk hier voor meer informatie over het Chalet.
Achter het chalet liggen de faciliteiten, bestaande uit een douche en wasbak met warm water en een apart toilet. De faciliteiten zijn eenvoudig en schoon. Ook is er achter het chalet parkeergelegenheid. Rondom het meer is goed telefonisch bereik, er is geen Wifi.

Dieptekaart Nautica
Deze dieptekaart klopt bij benadering