Etang du Furet

Karpervissen op Etang du Furet

“Je favoriete vis stek boek je eenvoudig online
via pagina online boeken selecteer je één van de vier meren
en kies je één van de mogelijkheden.”

Etang du Furet is een prachtig water  in een mooie, natuurlijke omgeving. Het ligt in het midden van Frankrijk op 748 km afstand van Utrecht en 594 km vanaf Brussel. Er is de voorgaande jaren niet op karper gevist, wat het een veelbelovend meer maakt.
Het meer heeft een mooi visbestand van ongeveer 285 vissen, met als record een spiegelkarper van 30,1 kg.

 

Er zijn zeker 12 karpers met een gewicht tussen de 25 en 30,1 kg, 20 karpers tussen de 20 en 25 kg en 75 karpers tussen de 16 en 20 kg. Voordat het meer geopend werd heeft er een af-netting plaatsgevonden  waar de meeste kleine vissen onder de 7 kg zijn verwijderd. Er zit dus nog een klein deel van deze vissen in blijven zitten, maar omdat de vissen razendsnel groeien zijn de meeste van deze vissen  al  ruim 10 kg. Het visbestand varieert over het algemeen tussen de 8 en 30,1 kg, het gemiddeld gewicht ligt op ongeveer 14 kg. Het is noodzakelijk om met voorkeur met (grote) boilies te vissen én te voeren, en niet enkel met particles zoals mais en hennep. Omdat u dan de kleine karpers en zeelt als eerste zult aantrekken. Etang Furet is een water waar u veel actie kunt verwachten, en een zeer goede kans heeft om een vis boven de 20 kg te landen. Er is in het meer geen dwerg-meerval aanwezig en de wiergroei is minimaal, wel zit er zeelt en zijn er zomers kreeftjes actief. Houd er rekening mee dat het meer vooral aan de oevers erg ondiep is, en dat de vis vanaf de kant vaak moeilijk te scheppen is. Het meenemen van lieslaarzen en/of een waadpak is noodzakelijk.
Het meer beschikt over elf stekken, eenvoudige faciliteiten, een kleine tackleshop en ontbijtservice.
Het meer ligt op ongeveer 11 km afstand vanaf Dun-sur-Auron, in het Franse platteland.

Het meer

Etang Furet is sinds oktober 2015 in bezit van de huidige eigenaar Guillaume Rousselet. Het meer is ongeveer 10 hectare groot en heeft een gemiddelde diepte van 1,3 meter. De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. Voor de stekken 1 tot en met 5 is de eerst 50 meter een zandbodem. Verdeeld over twee zijden van het meer liggen 9 stekken.

De faciliteiten liggen achter stek 2 en zijn eenvoudig, maar schoon. Ook is er een vriezer beschikbaar en zijn er oplaadpunten. Als het voor een langere periode droog is  zijn alle stekken met de auto bereikbaar, maar als er veel regenval is zullen alleen de stekken 1 t/m 3, 10 en 11 bereikbaar zijn.  Als de stek bereikbaar is mag tijdens het verblijf de auto bij de stek blijven staan. In combinatie met stek 3 is een caravan te huur voor maximaal 2 volwassen en 1 kind.

De stekken

Stek 1
Dit is een enkele stek, deze kan door 1 vissers worden  geboekt. Deze stek bevind zich naast de dam, wat met 2 meter ook het diepste deel van het meer is.

Stek 2 en 3
De diepte hier is maximaal 2 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Bij stek 3 is een caravan te huur voor 2 volwassen en 1 kind maximaal.

Stek 4 en 5
Stek 4 heeft een maximale diepte van 1.4 meter. Stek 5 heeft een diepte van ongeveer 1.1 meter, het is mogelijk om de hoeken te bevissen deze heeft een diepte van 0.8 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden.  U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy.

Stek 8 en 9
Stek 8 heeft een diepte van ongeveer 1.1 meter, het is mogelijk om de hoeken te bevissen deze heeft een diepte van 0.8 meter. Stek 9 heeft een maximale diepte van 1.4 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy.

Stek 10 en 11
Deze stekken hebben een maximale diepte van 2 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy.

 

 

 

Afstand

  • 748 km vanaf Utrecht
  • 594 km vanaf Brussel

…Terug naar overzicht meren