Etang du Ris

Karpervissen op Etang du Ris

“Je favoriete vis stek boek je eenvoudig online
via pagina online boeken selecteer je één van de vier meren
en kies je één van de mogelijkheden.”

Kenmerken Etang du Ris

Etang du Ris ligt in het prachtige domein de Saint Augustin. Wij openden de deuren eind maart 2018. Het complex is in totaal 1.000 hectare en telt  8 meren. Twee van deze meren zullen in eerste instantie open zijn voor het vissen op karper. Een volledig afgesloten en beschermd natuurgebied waarvan de schoonheid je zal verbazen.

Het visbestand

Etang du Ris heeft een goed visbestand met top vissen tussen 25 kg tot 30 kg. Het originele bestand is uitgebreid met nog ongeveer 200 vissen. In het najaar van 2018 zijn nog 100 vissen tussen de 7 en 9 kg uitgezet, en 21 vissen tussen de 12.5 en 19 kg. Ook is er nog een uitzetting geweest in december 2018 van 6 vissen tussen de 21 en 23 kg! Ook zijn er nog een aantal koi’s en graskarpers uitgezet. In Januari 2019 nogmaals 15 vissen tussen de 9 en 15 kg, en 7 vissen tussen de 16 en 21 kg, waaronder 2 van 20 kg plus. Het visbestand varieert over het algemeen tussen de 7 en 28 kg. Dit visbestand maakt etang de Ris een water waar u behoorlijk wat actie kunt verwachten, als u logisch nadenkt over u visserij.

De Visserij

Etang du Ris is geen water als u enkel voor de grote vis gaat. Wilt u deze hier vangen, dan dient u uw tactiek hierop af te stemmen. Houd er rekening mee dat er vooral in de zomer maanden een kleine hoeveelheid wier kan staan, en dat er dwerg-meerval aanwezig kan zijn. Al is deze door een drooglegging in het najaar van 2018 voor een groot deel uitgeroeid. Door de Graskarper die aanwezig is zal u niet al teveel hinder van de wiergroei moeten ervaren.  Er is op het domein nog nooit eerder op karper gevist!

De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel, met een zachtere soms dikke bovenlaag, wat een beetje modderig kan aanvoelen. De karpers azen ook gerust in de wat zachtere delen. Raadzaam is het om een lichte pop up te gebruiken in de vorm van een snowman of wafter. Wiergroei is er in de zomermaanden hier en daar in minimale hoeveelheden aanwezig. Dit ook omdat er genoeg graskarper op zitten om dit in te perken. De dieptes op etang du Ris variëren van 60 centimeter tot 2.3 meter, ook beschikt het water over een klein eilandje. Etang de Ris is ongeveer 7 hectare groot, en is niet bijzonder diep, laat u zich hierdoor niet afschrikken. De karpers laten zich gerust vangen op dieptes tussen de 0.7 en 1.4 meter. Houdt er wel rekening mee dat rust bewaren een must is. Ook is het raadzaam om vooral in de ondiepere delen niet teveel met spomps en roeiboten in de weer te gaan. Lieslaarzen of een waadpak kunnen goed van pas komen om de vis te kunnen scheppen, vanwege de ondiepere oevers.

De cottage

Op het terras heeft u een prachtig uitzicht over het water. De cottage heeft 2 slaapkamers met 2 persoons bedden. Met wifi, douche, toilet en keuken! Er is ook nog een sofa en matras aanwezig voor een 2 extra slaapplaatsen. De Cottage bied ruimte voor 6 personen. Het is toegestaan om vanuit de cottage te vissen, of gewoon vanuit de Bivvy. De cottage is te boeken voor maximaal 2 vissers en 4  niet- vissers. Eventueel is dit uit te breiden naar 6 niet-vissers. Wanneer de 2 vissers in een bivvy overnachtten. De kosten van de 2 extra niet-vissers komen er dan wel bij.

Meer foto’s van de cottage vindt u ook op  Facebook

 

De faciliteiten

Naast stek 1 en 2 is een simpele schuur, waar genoeg stroomvoorzieningen zijn om uw accu’s te kunnen opladen, en er is een vriezer en koelkast aanwezig. Toilet en douche vindt u vanaf Etang du Ris gezien richting de uitgang, achter Etang Neuf gelegen.

Voor meer foto’s van de faciliteiten van etang du Ris kunt u ook terecht op Facebook

Foto’s van de faciliteiten bij etang Neuf gelegen zijn ook te vinden op Facebook

 

Kenmerken Etang du Ris

Etang du Ris is geschikt voor maximaal 7 vissers.

Stek 1 is enkel voor 2 vissers te boeken in combinatie met de cottage. Deze biedt dieptes tot maximaal 1.6 meter. Stek 2 is voor 1 vissers te boeken. Stek 2 biedt dieptes tot ongeveer 2 meter diepte. Stek 3 is een dubbele stek, en is te  boeken voor 2 vissers. Stek 3 biedt dieptes tot ongeveer 2.2 meter. Stek 3 is een zeer interessante stek  die veel mogelijkheden biedt. Stek 4 is ook een dubbele stek, en is te boeken voor 2 vissers. Stek 4 heeft de mogelijkheid om tegen een eiland te vissen. Deze stek is vrij ondiep met maximale dieptes tot 1.4 meter. Het is een goede stek met een erg lang gebied wat u kunt bevissen! Ook hier is de vis prima te vangen op dieptes tussen de 0.7 en 1.4 meter! Rust bewaren is uiteraard een must! Ook is het verstandig om lieslaarzen of een waadpak mee te nemen, om de vis goed te kunnen scheppen vanwege de ondiepere oevers.

Op de kaart ziet u dat voor stek 3 en 4 een klein eiland zit waar u eventueel tegenaan kunt vissen.

Zomers kan het water 30 cm lager staan omdat het dan onvoldoende wordt aangevuld door regenval. Veel vissers vangen hun vissen hier op 1 meter diepte.

Etang Ris is gesloten van 1 November 2019 TOT 1 Maart 2020

Afstand

  • 755 km vanaf Utrecht
  • 600 km vanaf Brussel

…Terug naar overzicht meren