Etang Neuf

Karpervissen op Etang Neuf

“Je favoriete vis stek boek je eenvoudig online
via pagina online boeken selecteer je één van de vier meren
en kies je één van de mogelijkheden.”

Etang Neuf ligt in het prachtige domein de Saint Augustin.

Wij openden de deuren eind maart 2018. Het complex is in totaal 1.000 hectare en telt 8 meren. Twee van deze meren zullen in eerste instantie open zijn voor het vissen op karper. Een volledig afgesloten en beschermd natuurgebied waarvan de schoonheid u zal verbazen.

Kenmerken Etang Neuf

Het heeft een goed visbestand met top vissen tussen 25 kg tot 30 kg. Het originele bestand is uitgebreid met ongeveer 200 vissen. Het totaal aantal vissen zal rond de 300 zijn. Etang Neuf heeft een visbestand met veel vissen boven de 15kg. Er kunnen van het oude bestand nog een aantal vissen onder de 10 kg inzitten, maar dit zijn geen grote aantallen. De laatste uitzetting heeft in het najaar van 2018 plaatsgevonden, dit waren 70 vissen boven de 10 kg. Ook zijn er een tiental koi’s uitgezet, en een aantal graskarpers. Het visbestand varieert over het algemeen tussen de 9 en 30 kg. Etang neuf is door het uitstekende visbestand een water waar u veel actie kunt verwachten en een zeer goede kans kan maken op een flinke uitschieter! Er is op het domein nog nooit eerder op karper gevist! De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. Met een bovenlaag die iets zachter is, maar waar de karpers zeker in azen. Er kan gerust met een normale boilie als haakaas worden gevist. Er kan in de zomermaanden lichte wiergroei aanwezig  zijn. De graskarpers zorgen ervoor dat veel wier verdwijnt en u zult als visser hier normaal gesproken geen hinder van ervaren. Op etang Neuf is thans geen dwerg meerval aanwezig. De dieptes op etang Neuf variëren van 60 centimeter tot 2.9 meter.

De stekken

Het 7 hectare grote Etang Neuf is geschikt voor maximaal 6 vissers.

Stek 1 is de diepste stek, deze biedt dieptes tot 2,9 meter langs  de dam. Dit is een 1 persoonsstek. Stek 2 biedt dieptes tot maximaal 1.9-2 meter, dit is ook een 1 persoonsstek. Deze ligt mooi centraal. Stek 1 en 2 zijn allebei apart als enkele stek, voor 1 visser te boeken. Stek  1 en 2 zijn met 2 vissers ook eventueel te combineren. Stek 3 is een 2-persoonsstek, deze biedt dieptes tot maximaal 1,5 meter, en in de hoeken is dit maximaal een meter. Stek 5 is ook een 2 persoonsstek, deze biedt ook dieptes tot maximaal 1,5 meter en in de hoeken tot een meter. Laat u zich niet afschrikken door het ondiepe water. In de ondiepere gedeeltes laten de vissen zich vaak vangen op dieptes tussen 0.7 en 1.5 meter. Maar houdt er rekening mee dat rust bewaren op het water een must is! Het is wel aan te raden om vooral in de ondiepere gedeeltes niet teveel met spomps en roeiboten in de weer te gaan. Ook is het verstandig om lieslaarzen of een waadpak mee te nemen, om de vis goed te kunnen scheppen vanwege de ondiepere oevers.

Op Etang neuf zijn dus 2-éénpersoonsstekken die je eventueel kunt combineren. En 2-tweepersoonsstekken.
Als u met 2 vissers wilt komen kunt u kiezen uit stek 1 en 2, of de dubbele stekken 3 of stek 5.

De faciliteiten

Op het terrein is een gebouw aanwezig met douche en toilet. Hierin staat een grote vriezer en koelkast, en genoeg stroompunten om uw accu’s en dergelijken op te laden. Deze bevindt zich op 100 meter achter stek 1. Meer foto’s hiervan vindt u ook op Facebook

Zomers kan het water 30 cm lager staan omdat het dan onvoldoende wordt aangevuld door regenval. De dieptes op de kaart zijn al laag aangehouden, als er veel regenval is geweest zal het diepste punt van het meer 3.5 meter zijn. Veel vissen worden hier op 1 meter diepte nog gevangen.

Etang Neuf is gesloten van 1 November 2019 TOT 1 Maart 2020

Afstand

  • 755 km vanaf Utrecht
  • 600 km vanaf Brussel

…Terug naar overzicht meren