Karpervissen op Etang Camalo

Karpervissen op Etang Camalo

Etang Camalo is een prachtig water in een mooie, natuurlijke omgeving.
Het ligt in het midden van Frankrijk op 748 km afstand van Utrecht, en 594 km van Brussel. Er is in de voorgaande jaren niet op kaper gevist! In het voorjaar van 2021 heeft Camalo zijn deuren geopend voor het grote publiek!

Etang Camelo

Kenmerken Etang Camalo

Het heeft een uitstekend visbestand met top vissen tussen 25 kg tot 31 kg. Het totaal aantal vissen zal ongeveer 220 zijn. De vissen varieren tussen een gewicht van 5 en 31 kg. Etang Camalo zal de komende jaren uitgroeien tot een Bigfish lake, en is zeker niet het makkelijkste water. Etang Camalo heeft 3 vissen van 30 Kg, een aantal vissen tussen de 25 en 30 kg, en veel vissen boven de 20 kg. Etang Camalo heeft ook een aantal graskarpers variërend in gewicht tussen de 6 en 25 kg, en ook zwemmen er een aantal koi karpers. Er is geen brasems, dwergmeerval of wier aanwezig. Er is op het domein nog nooit eerder op karper gevist! De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. Met een bovenlaag die iets zachter is, een combinatie van zand en lichte modder, maar waar de karpers zeker in azen. Er zijn ook wat hardere gravel platen te vinden. Er kan gerust met een normale boilie als haakaas worden gevist. Houd er rekening mee dat er in Etang Camalo vooral in de zomermaanden (meer) kreeftjes actief kunnen zijn. Hardhookbaits en/of wraps om uw bol is raadzaam! Het is niet aan te raden om met teveel particles te voeren en met te klein haakaas te vissen, hiermee selecteerd u de allerkleinste vissen is de ervaring. Etang Camalo heeft ontzettend veel grote vissen, maar er zullen de eerste jaren nog zeker een aantal vissen tussen de 5 en 9 kg inzitten. Deze vissen zullen snel uitgroeien tot 10 kilo of meer. De graskarpers zijn uitgezet voor mogelijk wiergroei. Dus u zult hier als visser normaal gesproken geen hinder van ervaren. De dieptes op etang Camalo variëren van 60 centimeter tot 2.9 meter. Bekijk foto’s van het meer op Facebook

De stekken

Het 6 hectare grote Etang Camalo is geschikt voor maximaal 6 vissers.

Stek 1 is de diepste stek, deze biedt dieptes tot 2,9 meter langs  de dam. Dit is een 2 persoonsstek. Er bevind zich een stroompunt op de stek, deze is voor €2,00 per dag te gebruiken. Als u hier gebruik van wilt maken dient u deze ter plaatse contant te betalen.

Stek 2 biedt dieptes tot maximaal 2,5 meter, ook dit is een 2 persoonsstek. Deze ligt mooi centraal. Stek 2 is te boeken in combinatie met een chalet. Deze is voorzien van een fornuis op gas, een koelkast met een kleine vriezer, kraan/wasbak met water, 1 bed, 1 sofa 1 tafel met 4 stoelen, licht en electriciteit (stroompunt) Het chalet ligt ongeveer 10 meter van het water, dus het is daarom ook toegestaan om direct vanuit het chalet te vissen. Het gebruik van stroom zit op deze stek bij de prijs inbegrepen.

Stek 3 is te boeken als enkele of als dubbele stek, Als u deze stek voor 1 visser boekt mag u op deze stek maximaal met 4 hengels vissen. Als u stek 3 met 1 visser wilt boeken, dan graag via email of Whats-app. Als de stek voor 2 vissers word geboekt mag er totaal met maximaal 6 hengels worden gevist. Deze stek biedt veel mogelijkheden en heeft een hectare aan oppervlakte, de stek heeft dieptes tot maximaal 1,7 meter. Ondanks dat dit de ondiepste stek is, is het een zeer interessante stek, en boekt u hier met de juiste aanpak vaak goede resultaten. Er bevind zich een stroompunt aan het begin van de stek, deze is voor €2,00 per dag te gebruiken. Als u hier gebruik van wilt maken dient u deze ter plaatse contant te betalen.

Stek 1 en 3 zijn bivvy stekken, stek 2 is een ‘chalet’ stek, en is enkel met een chalet te boeken.

Rust bewaren op het water is een must . Het is wel aan te raden om vooral in de ondiepere gedeeltes niet teveel met spombs  in de weer te gaan. Ook is het verstandig om lieslaarzen of een waadpak mee te nemen, om de vis goed te kunnen scheppen vanwege de mogelijk ondiepere oevers. Bekijk de stekken op Facebook. Op locatie is het mogelijk om eigengemaakte verse producten te kopen zoals, brood, croissantjes, chocholade broodjes, pizza en kebab. Ook word op locatie boilies aangeboden uit de Nauticarp range, de ‘Skrillex, en verschillende pop-ups dips en glugs. Ook diverse soorten pellets en particles zoals mais en tarwe. Als de kreeftjes erg actief zijn worden er ook kant en klare tijgernoten aangeboden, eigen tijgernoten zijn verboden! Alle producten kunt u in overleg met Guillaime contant ter plaatse betalen.

Faciliteiten

Etang Camalo heeft prima faciliteiten met een douche, toilet, vriezer, koelkast en genoeg stroompunten om uw accu’s en dergelijken op te laden.

Tarieven Etang Camalo

Prijzen zijn per week, van zaterdag tot zaterdag.

 • (Stek 1) €670,00 voor 2 vissers (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • (Stek 3) € 400,00 als u de stek voor 1 visser boekt (maximaal 4 hengels) € 570,00 als u de stek met 2 vissers boekt. Voor 2 vissers maximaal 6 hengels totaal. (€ 5,00 p.p contant voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht) Als u stek 3 met 1 visser wilt boeken, dan graag via Whats-app of email.
 • €990 € 890,00 voor stek 2 met chalet. (2 vissers inbegrepen) Eventueel extra niet-vissers zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Maximaal 2 toegestaan. (€ 50,00 voor schoonmaakkosten chalet, én € 5,00 p.p contant voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht) Ook word er een borg van € 100,00 gevraagd voor het chalet,
 • deze moet contant ter plaatse worden voldaan. Het gebruik van stroom zit op deze stek bij de prijs inbegrepen.
 • Exclusief €2000 € 1750,00 per week, voor maximaal 6 vissers (Eventuele niet-vissers zijn bij deze prijs niet inbegrepen) Alleen via de app/telefoon, mail, of via Facebook te reserveren. (€50,00 voor schoonmaakkosten chalet, én € 5,00 p.p contant voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht) Ook word er een borg van € 100,00 gevraagd voor het chalet, deze moet contant ter plaatse worden voldaan.
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Geld voor alle leeftijden)
 • Op locatie te huur (Bij de boeking aangeven, zodat deze vooraf gereserveerd kan worden. Deze moet op locatie contant worden voldaan, de prijzen hieronder genoemd gelden ook voor in de winterperiode (3e zaterdag van November tot laatste zaterdag van Februari)
 • Roeiboot € 70,- per week (€ 10,- per dag)
 • Fluistermotor en accu € 70,- per week (€ 10,- per dag)
 • Dieptemeter € 35,- per week (€ 5,- per dag)
 • Fiets € 35,- per week (€ 5,- per dag)
 • Stroom voor stek 1 en 3 € 2,00 per dag (Stroom voor stek 2 VIP zit bij de prijs inbegrepen)
 • 4e (extra) hengel € 10,00 per dag ( Het is qua ruimte niet altijd aan te raden, maar zodra er genoeg ruimte is door bijvoorbeeld een lege stek naast u, kan dit zeker lonen)

Faciliteiten

Etang Camelo

Etang Camalo heeft prima faciliteiten met een douche, toilet, vriezer, koelkast en genoeg stroompunten om uw accu’s en dergelijken op te laden.

Wintertarieven

 • (Stek 1) € 360,00 voor 2 vissers (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • (Stek 3) € 285,00 € 225,00 als u de stek met 1 visser boekt (met max 4 hengels) €320,00 als u de stek met 2 vissers boekt (maximaal 6 hengels totaal) (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht) Als u stek 3 met 1 visser wilt boeken, dan graag via Whats-app of email.
 • (Stek 2) € 560,00 € 485,00 voor stek 2 met chalet. (2 vissers inbegrepen) Eventueel extra niet-vissers zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Maximaal 2 toegestaan. (€50,00 voor schoonmaakkosten chalet, én € 5,00 p.p contant voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht) Ook word er een borg van €100,00 gevraagd voor het chalet deze moet contant ter plaatse worden voldaan
 • Exlusief €1200 € 925,00 (eventuele niet-vissers worden extra gerekend voor €75 p.p (€50,00 voor schoonmaakkosten chalet, én € 5,00 p.p contant voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht) Ook word er een borg van €100,00 gevraagd voor het chalet deze moet contant ter plaatse worden voldaan
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Geld voor alle leeftijden)