Karpervissen op Etang Camalo

Karpervissen op Etang Camalo

Etang Camalo is een prachtig water in een mooie, natuurlijke omgeving.
Het ligt in het midden van Frankrijk op 748 km afstand van Utrecht, en 594 km van Brussel. Er is in de voorgaande jaren niet op kaper gevist! In het voorjaar van 2021 heeft Camalo zijn deuren geopend voor het grote publiek!

Kenmerken Etang Camalo

Het heeft een uitstekend visbestand met top vissen tussen 25 kg tot 31 kg. Het totaal aantal vissen zal ongeveer 220 zijn. De vissen varieren tussen een gewicht van 5 en 31 kg. Etang Camalo heeft 3 vissen van 30 Kg, een aantal vissen tussen de 25 en 30 kg, en veel vissen boven de 20 kg. Etang Camalo heeft ook een aantal graskarpers variërend in gewicht tussen de 6 en 25 kg, en ook zwemmen er een aantal koi karpers. Er is geen brasems, dwergmeerval of wier aanwezig. Etang Camalo is door het uitstekende visbestand een water waar u veel actie kunt verwachten, en een zeer goede kans kan maken op een flinke uitschieter! Er is op het domein nog nooit eerder op karper gevist! De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. Met een bovenlaag die iets zachter is, een combinatie van zand en lichte modder, maar waar de karpers zeker in azen. Er zijn ook wat hardere gravel platen te vinden. Er kan gerust met een normale boilie als haakaas worden gevist. Houd er rekening mee dat er in Etang Camalo vooral in de zomermaanden (meer) kreeftjes actief kunnen zijn. Hardhookbaits en/of wraps om uw bol is raadzaam! Het is niet aan te raden om met teveel particles te voeren en met te klein haakaas te vissen, hiermee selecteerd u de allerkleinste vissen is de ervaring. Etang Camalo heeft ontzettend veel grote vissen, maar er zullen de eerste jaren nog zeker een redelijk aantal vissen tussen de 5 en 9 kg inzitten. Maar deze zullen snel uitgroeien tot 10 kilo of meer. De graskarpers zijn uitgezet voor mogelijk wiergroei. Dus u zult hier als visser normaal gesproken geen hinder van ervaren. De dieptes op etang Camalo variëren van 60 centimeter tot 2.9 meter. Bekijk foto’s van het meer op Facebook

De stekken

Het 6 hectare grote Etang Camalo is geschikt voor maximaal 6 vissers. ( Op stek 3 zijn 1 of 2 vissers toegestaan, in totaal mogen ze met maximaal 4 hengels vissen op deze stek )

Stek 1 is de diepste stek, deze biedt dieptes tot 2,9 meter langs  de dam. Dit is een 2 persoonsstek.

Stek 2 biedt dieptes tot maximaal 2 meter, ook dit is een 2 persoonsstek. Deze ligt mooi centraal. Stek 2 is te boeken in combinatie met een chalet. Deze is voorzien van een fornuis op gas, een koelkast met een kleine vriezer, kraan/wasbak met water, 1 bed, 1 sofa 1 tafel met 4 stoelen, licht en electriciteit (stroompunt) Het chalet ligt ongeveer 10 meter van het water, dus het is daarom ook toegestaan om direct vanuit het chalet te vissen.

Stek 3 is te boeken als enkele of als dubbele stek, voor een vaste prijs. Voor deze stek geld een maximum van 4 hengels. Dus met 2 vissers is het 2 hengels per persoon. Als je de stek alleen boekt zijn 4 hengels ook toegestaan voor deze stek. Deze stek biedt dieptes tot maximaal 1,7 meter.

Stek 1 en 3 zijn bivvy stekken, stek 2 is een ‘chalet’ stek, en is enkel met een chalet te boeken.

Rust bewaren op het water is een must . Het is wel aan te raden om vooral in de ondiepere gedeeltes niet teveel met spombs  in de weer te gaan. Ook is het verstandig om lieslaarzen of een waadpak mee te nemen, om de vis goed te kunnen scheppen vanwege de mogelijk ondiepere oevers. Bekijk de stekken op Facebook.

Faciliteiten

Etang Camelo

Etang Camalo heeft prima faciliteiten met een douche, toilet, vriezer, koelkast en genoeg stroompunten om uw accu’s en dergelijken op te laden.

Tarieven Etang Camalo

Prijzen zijn per week, van zaterdag tot zaterdag.

 • (Stek 1) €370 € 335,00 Per visser (€ 5,00 contant voor afvalverwerking en scheiding, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • (Stek 3) € 400,00 per stek incl. ( Voor 1 of 2 vissers met max 4 hengels totaal en € 5,00 contant voor afvalverwerking en scheiding, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • €890 € 790,00 voor stek 2 met chalet. (2 vissers inbegrepen) Eventueel extra niet-vissers zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Maximaal 2 toegestaan. ( €50,00 voor schoonmaakkosten chalet, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • Exclusief €2000 € 1700,00 per week, voor maximaal 6 vissers (Eventuele niet-vissers zijn bij deze prijs niet inbegrepen) Alleen via de app/telefoon, mail, of via Facebookt te reserveren. ( €50,00 voor schoonmaakkosten chalet, als u deze gebruikt, deze kan ter plaatse worden voldaan en €5,00 contant voor afvalverwerking en scheiding, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis)
 • Op locatie te huur (Bij de boeking aangeven, zodat deze vooraf gereserveerd kan worden. Deze moet op locatie contant worden voldaan, de prijzen hieronder genoemd gelden ook voor in de winterperiode half November tot half Maart)
 • Roeiboot € 70,- per week (€ 10,- per dag)
 • Fluistermotor en accu € 70,- per week (€ 10,- per dag)
 • Dieptemeter € 35,- per week (€ 5,- per dag)
 • Fiets € 35,- per week (€ 5,- per dag)

Wintertarieven

 • (Stek 1) € 170,00 per visser (€ 5,00 contant voor afvalverwerking en scheiding, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • (Stek 3) € 285,00 per stek (Voor 1 of 2 vissers, met max 4 hengels totaal en € 5,00 contant voor afvalverwerking en scheiding, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • (Stek 2) € 560,00 voor stek 2 met chalet. (2 vissers inbegrepen) Eventueel extra niet-vissers zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Maximaal 2 toegestaan. ( €50,00 voor schoonmaakkosten chalet, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • Exlusief €1200 (eventuele niet-vissers worden extra gerekend voor €75 p.p en €50,00 voor schoonmaakkosten chalet, als u deze gebruikt, deze kan ter plaatse worden voldaan en € 5,00 contant voor afvalverwerking en scheiding, deze kan ter plaatse worden voldaan)
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis)

Check beschikbaarheid

Etang Camelo

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *