Karpervissen op Etang Furet

Karpervissen op Etang Furet

Je favoriete vis stek boek je eenvoudig online
via pagina online boeken selecteer je één van de vier meren
en kies je één van de mogelijkheden.


Etang du Furet is een prachtig water  in een mooie, natuurlijke omgeving. Het ligt in het midden van Frankrijk op 748 km afstand van Utrecht en 594 km vanaf Brussel. Er is de voorgaande jaren niet op karper gevist, wat het een veelbelovend meer maakt.

Het visbestand

Het meer heeft een mooi visbestand van ongeveer 300 vissen, met als record een spiegelkarper van 30,1 kg.

Zomers kan het water 30 cm lager staan omdat het dan onvoldoende wordt aangevuld door regenval. Veel vissers vangen hun vissen hier op 1 meter diepte.

Er zijn zeker 12 karpers met een gewicht tussen de 25 en 30,1 kg, 25 karpers tussen de 20 en 25 kg en 75 karpers tussen de 16 en 20 kg. Voordat het meer geopend werd heeft er een af-netting plaatsgevonden  waar de meeste kleine vissen onder de 7 kg zijn verwijderd.  Het visbestand varieert over het algemeen tussen de 8 en 30,1 kg, het gemiddeld gewicht ligt op ongeveer 13 kg. Etang Furet heeft behoorlijk veel grote vissen, maar ook nog een aantal kleinere vissen tussen de 8 en 15 kg, en een aantal zeelten. In November 2021 is het meer opnieuw af genet geweest, en zijn de meeste kleine vissen onder de 10 kg verwijderd. Er zijn eind November 2021 nog 33 vissen van boven de 10 kg uitgezet.

De Visserij

Als u enkel de grotere vissen wilt vangen dient u uw goed over uw visserij  na te denken. Rust op de stek, en zeker in het begin niet teveel te voeren lijkt vaak een goede methode op etang Furet. Ook is het uiteraard verstandig om goed na te denken over uw aas presentatie. Te zwaar lood boven de 120 gram kan bijvoorbeeld leiden tot een slechte aaspresentatie door het wegzakken van het lood en de rig. Etang Furet is een water waar u veel actie kunt verwachten, en een zeer goede kans heeft om een vis boven de 20 kg te landen. Er zijn op dit water al erg veel pb’s gesneuveld en zelfs verbrijzeld! Er is in het meer geen dwerg-meerval aanwezig en de wiergroei is minimaal, wel zit er zeelt en zijn er zomers kreeftjes actief. Houd er rekening mee dat het meer vooral aan de oevers erg ondiep is, en dat de vis vanaf de kant vaak moeilijk te scheppen is. Het meenemen van lieslaarzen en/of een waadpak is noodzakelijk.
Ondanks het ondiepe water laten de vissen laten zich prima vangen op dieptes tussen de 0.7 en 1.4 meter.

Het meer

Het meer beschikt over negen stekken, eenvoudige faciliteiten, een kleine tackleshop en ontbijtservice. Het meer ligt op ongeveer 11 km afstand vanaf Dun-sur-Auron, in het Franse platteland. Etang Furet is sinds oktober 2015 in bezit van de huidige eigenaar Guillaume Rousselet. Het meer is ongeveer 10 hectare groot en heeft een gemiddelde diepte van 1,2 meter. De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. De toplaag is een iets zachtere modderige laag, waar de karpers absoluut op azen. Dit wellicht door de aanwezigheid van natuurlijk voedsel in de vorm van bloedwormen. Ook zijn er hardere plekken aanwezig in de bodem, deze zijn met name bij de diepere stekken te vinden. Ook op de zachtere bodem kan er gerust met boilies als bodem-aas gevist worden, vaak werkt een lichte pop up als wafter hier ook goed.  Voor de stekken 1 tot en met 5 is de eerst 50 meter een zandbodem. Verdeeld over twee zijden van het meer liggen 9 stekken.

De faciliteiten

De faciliteiten liggen achter stek 2 en zijn eenvoudig, maar schoon. Ook is er een vriezer en koelkast beschikbaar, en zijn er genoeg oplaadpunten. Als het voor een langere periode droog is  zijn alle stekken met de auto bereikbaar, maar als er veel regenval is zullen alleen de stekken 1 t/m 3, 10 en 11 bereikbaar zijn.  Als de stek bereikbaar is mag tijdens het verblijf de auto bij de stek blijven staan. In combinatie met stek 3 is een caravan te huur voor maximaal 2 volwassen en 1 kind. Op locatie is het mogelijk om eigengemaakte verse producten te kopen zoals, brood, croissantjes, chocholade broodjes, pizza en kebab. Ook word op locatie boilies aangeboden uit de Nauticarp range, de ‘Skrillex, en verschillende pop-ups dips en glugs. Ook diverse soorten pellets en particles zoals mais en tarwe. Als de kreeftjes erg actief zijn worden er ook kant en klare tijgernoten aangeboden, eigen tijgernoten zijn verboden! Alle producten kunt u in overleg met Guillaime contant ter plaatse betalen.

De stekken

Stek 1
Dit is een enkele stek, deze kan door 1 vissers worden  geboekt. Deze stek bevind zich naast de dam, wat met 2 meter ook het diepste deel van het meer is.

Stek 2 en 3
De diepte hier is maximaal 1.8 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Stek 2 en 3 zijn allebei ook apart, als enkele stek te boeken voor 1 visser. In combinatie met stek 2 is er een mooie cottage te huur. Waar u gebruik kunt maken van o.a stroom, een koelkast, een bed, en een keuken met een gas aansluiting. 

Stek 4 en 5  

Stek 4 heeft een maximale diepte van 1.5 meter. Stek 5 heeft een diepte van ongeveer 1.1 meter, het is mogelijk om de hoeken te bevissen deze heeft een diepte van 0.8 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden.  U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Stek 4 en 5 zijn allebei ook apart, als enkele stek te boeken voor 1 visser.

Stek 8 en 9
Stek 8 heeft een diepte van ongeveer 1.2 meter, het is mogelijk om de hoeken te bevissen deze heeft een diepte van 0.8 meter. Stek 9 heeft een maximale diepte van 1.5 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Stek 8 en 9 zijn allebei ook apart, als enkele stek te boeken voor 1 visser.

Stek 10 en 11
Deze stekken hebben een maximale diepte van 2 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Stek 10 en 11 zijn allebei ook apart, als enkele stek te boeken voor 1 visser.

Tarieven Etang Furet

Prijzen zijn per week, van zaterdag tot zaterdag.

 • €300 € 285,00 per visser per stek (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p uiteraard niet in rekening worden gebracht)
 • Exclusief €2700 € 2250,00 per week, voor maximaal 10 vissers (Eventuele niet-vissers zijn bij deze prijs niet inbegrepen) Alleen via de app/telefoon, mail, of via Facebookt te reserveren. Roeiboot is toegestaan bij exclusief verhuur. (€50,00 voor schoonmaakkosten cottage stek 2 én € 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p uiteraard niet in rekening worden gebracht)
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Geld voor alle leeftijden)
 • Cottage stek  2 ( per week) €170 €165 Deze aangeven bij opmerkingen als u deze bij stek 2 wilt boeken. (€50,00 voor schoonmaakkosten cottage, én € 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p uiteraard niet in rekening worden gebracht) Ook word er een borg gevraagd van € 100,00 deze moet contant ter plaatse voldaan worden
 • Extra hengel per nacht € 10,- (4e hengel) Deze moet contant ter plaatse voldaan worden ( Het is qua ruimte niet altijd aan te raden, maar zodra er genoeg ruimte is door bijvoorbeeld een lege stek naast u, kan dit zeker lonen)

Wintertarieven

 • € 170,00 per visser per stek/week (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p uiteraard niet in rekening worden gebracht)
 • Exclusief € 1600,- € 1200,- per week, voor 10 vissers tevens is het dan toegestaan om een
  rubberboot te gebruiken. (Eventuele niet-vissers worden extra gerekend
  voor € 75,- p.p en € 50,00 voor schoonmaakkosten cottage stek 2, én € 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p uiteraard niet in rekening worden gebracht)
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Geld voor alle leeftijden)
 • Extra hengel per nacht € 10,- (4e hengel) Deze moet contant ter plaatse voldaan worden ( Het is qua ruimte niet altijd aan te raden, maar zodra er genoeg ruimte is door bijvoorbeeld een lege stek naast u, kan dit zeker lonen)