Karpervissen op Etang Loubiére

Karpervissen op Etang Loubiére

Etang Loubière is een prachtig water in een mooie natuurlijke omgeving. Het 15 hectare grote meer is perfect geschikt om met een groep van 10 vissers exclusief af te huren. Etang Loubiere heeft in het voorjaar van 2021 zijn deuren geopend voor alle vissers!

Kenmerken

Loubiére is 15 hectare groot en mede hierdoor zeer uitdagend! Het bevind zich op een korte 20 minuten rijden van Etang Furet. Dit is nog een echt een blanco doek voor ons om langzaam te veranderen naar iets heel speciaals!! Dit water heeft 5 dubbele stekken (stek 1 t/m 5) en 2 individuele stekken (stek 6 en 7) Stek 6 en 7 zijn eventueel ook te combineren met 2 vissers. Let op! stek 6 en 7 zijn niet met de auto bereikbaar. Deze zijn lopend met een (eigen) barrow te bereiken. Of met een roeiboot die op locatie wordt aangeboden, deze moet dan gehuurd worden. Stek 1 t/m 5 zijn wel met de auto bereikbaar.

Het is een vrij diep meer. Bij de dam ( stek 1 ) is het 2.9 meter, deze loopt af naar een diepte van 1.8 meter in het midden. Op het laatste deel is het 0.8 tot 1.5 meter diep. De bodem is van zand en modder dit is zelfde als Etang Furet
Er is hier nog weinig gevist, vroeger was dit een camping en werd er gezwommen. Houd er rekening mee dat er in Etang Loubiere vooral in de zomermaanden (meer) kreeftjes actief kunnen zijn. Hardhookbaits en/of wraps om uw bol is raadzaam! Vissen met te klein haakaas en bijvoeren met veel particles zal vooral op dit meer leiden tot het vangen van kleine vissen.

Het 15 hectare grote meer heeft een zeer natuurlijk uiterlijk met lichte beplanting aan de oevers. Etang Loubiere is een zeer uitdagend water met een goed visbestand. Het gemiddelde gewicht ligt een stuk lager dan op Furet en Camalo. Maar zal naar verwachting de komende jaren uitgroeien tot een big fish lake! Loubiere bied veel rust en ruimte.

Het meer is al vele jaren ongerept gebleven, en is een echt wild meer wat enorm veel potentieel heeft. Op een vis sessie na van enkele maanden geleden, is er daarvoor zelden gevist. Dit is wat Loubiére erg spannend maakt. Tijdens onze testsessies op Loubiére werden vissen tot 15kg gevangen. Dit laat zien dat het oude bestand ook al zeer interessant is. De vissen van het oude meer etang Ris zijn hier onder andere ook uitgezet. De topvis uit het mooie bestand weegt maarliefst 32 kg! Etang Loubiere is het beste te omschrijven als een runs-water. Het bestand heeft een behoorlijk aantal grote vissen. Maar ook in de beginjaren nog een hoger aantal kleine vissen. Vissen tussen de 4 en 8 kg zijn in de beginjaren dus nog mogelijk. Bent u opzoek naar een water met erg veel actie en kans op een zeer grote vis? Dan is etang Loubiere hiervoor erg geschikt! Etang Loubiere is daarom ideaal voor bijvoorbeeld een vader en zoon vakantie. Etang Loubiere zal de komende jaren naar verwachting uitgroeien tot een big fish lake omdat de vissen erg goed groeien en in blakende conditie verkeren!

Het visbestand

Vooralsnog zijn dit de gegevens:

 • 600 karpers
 • Topvis 32 kg!
 • 3 x 28 kg
 • Grootste spiegel 32 kg
 • Grootste schub 23 kg
 • Grootste graskarper 25 kg
 • Grootste Koi 10 kg

De faciliteiten

Er is op dit water een huur (roei)boot toegestaan deze is voor 70 euro per week te huur, accu’s en fluistermotor zijn ook 70 euro per week. Een eigen (roei)boot is niet toegestaan. Eigen Fluistermotor met accu'(s) mogen wel gebruikt worden. De huur van een roeiboot en/of fluistermotor met accu kan van te voren worden aangegeven bij de boeking, en ter plaatse contant worden voldaan.
Er is een douche, toilet, 3 koelkasten 2 vriezers, stroompunten, afwas(aanrecht) met water aanwezig. Dit alles is te vinden in een boerderijtje 200 meter van de dam ( kant van weg)
Alle auto’s moeten weer op een parking gezet worden ( na uitladen spullen op de stek). Er is een ontbijt service zoals op Etang Camalo en Etang Furet.

Tarieven Etang Loubiere

Prijzen zijn per week, van zaterdag tot zaterdag.

 • (Stek 6 en 7) €300 € 285,00 per visser per stek (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • (Stek 1-5) €600 € 570,00 per stek voor 2 vissers (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • Exclusief 2990 € 2650,00 per week, voor maximaal 12 vissers (Eventuele niet-vissers zijn bij deze prijs niet inbegrepen) Alleen via de app/telefoon, mail, of via Facebookt te reserveren. (€ 5,00 p.p contant voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis)
 • Op locatie te huur (Bij de boeking aangeven, zodat deze vooraf gereserveerd kan worden. Deze moet op locatie contant worden voldaan, de prijzen hieronder genoemd gelden ook voor in de winterperiode half November tot half Maart)
 • Roeiboot € 70,- per week (€ 10,- per dag)
 • Fluistermotor en accu € 70,- per week (€ 10,- per dag)
 • Dieptemeter € 35,- per week (€ 5,- per dag)
 • Fiets € 35,- per week (€ 5,- per dag)

Wintertarieven

 • (Stek 6 en 7) € 170,00 per visser per stek/week (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • (Stek 1-5) € 340 per week per stek voor 2 vissers (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • Exclusief € 1450,- Per week, voor 12 vissers tevens is het dan toegestaan om een rubberboot te gebruiken. (Eventuele niet-vissers worden extra gerekend voor €75 p.p (€ 5,00 contant p.p voor afvalverwerking en scheiding, deze moet ter plaatse worden voldaan, als u het afval zelf meeneemt naar huis, zal de € 5,00 p.p niet in rekening worden gebracht)
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis)

Check beschikbaarheid

Etang loubiere

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *